Tuesday, February 2, 2016

Disney On Ice presents Magical Ice Festival 2016 - Fun Facts & Trivia

[Media Invite]

It is summer throughout the whole year in Singapore, but we are going to be whisked away into the winter wonderland without travelling overseas during the March school holiday - we are going to Disney On Ice presents Magical Ice Festival!

My children have been singing songs from the winning animated feature film of all time - Disney’s Frozen, I am sure they will be thrilled to see Elsa, Anna and Olaf on ice! I am excited to know that some of my favourite Disney movies characters will be there too - The Little Mermaid, Beauty and the Beast, and Tangled! Oops, did I reveal my age by telling you this?

We are looking forward to the extraordinary line-up of hit songs and memorable scenes at Disney On Ice presents Magical Ice Festival!



Information on Disney On Ice presents Magical Ice Festival

When: 11 - 20 March 2016

Where: Singapore Indoor Stadium

How to purchase tickets:
Check out www.sportshubtix.sg

To learn more about Disney On Ice presents Magical Ice Festival:
http://www.disneyonice-asia.com/magical-ice-festival/


10 Fun Facts about Disney On Ice 
  1. Disney On Ice was founded in 1981 and has since travelled to over 75 countries and 6 continents
  2. The average size of the ice skating surface is 140 ft (42 m) x 70 ft (21 )
  3. There are approximately 180 costumes presented at one Disney On Ice show
  4. And more than 100 people work on these costumes
  5. It takes 18 trucks to transport all production equipment for set-up
  6. And it takes between 12-15 hours to set up one Disney On Ice show
  7. But just about 4 hours to tear down the entire production
  8. Over 80 different colours of paint are used on the 183 props for this production
  9. The youngest performer on this year’s show is 19-years-old and the oldest is 44-years-old
  10. Each performer may change up to 8 costumes in one show

Disney On Ice Trivia

Did you know...? (*ahem*, no prize for answering correctly...)

Frozen
1. In which kingdom do Anna and Elsa live?
Answer: The Kingdom of Arendelle.

2. Who helped Young Anna recover from being hit by Elsa’s powers?
Answer: Grand Pabbie.

3. Who likes “warm hugs”?
Answer: Olaf.

4. What is Kristoff’s profession?
Answer: He is an ice harvester.

5. What phrase does Elsa repeat when trying to control her powers?
Answer: “Conceal it…don’t feel it…don’t let it show.”

6. Why do the guards open up the gates of the palace?
Answer: Elsa’s coronation.

Bonus: How long have the gates been closed?
Answer: 13 years.

The Little Mermaid
1. How many sisters does Ariel have?
Answer: Six , Attina, Alana, Adella, Aquata, Arista, Andrina

2. What is the object that Ariel’s friend Scuttle calls a dinglehopper?
Answer: A fork

3. Who tricks Ariel into visiting Ursula to gain human legs?
Answer: Flotsam and Jetsam

4. Ursula gives Ariel the ability to walk on land. How long is this ability supposed to last?
Answer: 3 days

5. What is the name of Ariel’s best friend?
Answer: Flounder

Tangled
1. What is the name of the tavern where Flynn and Rapunzel meet a bunch of Viking thugs?
Answer: The Snuggly Duckling

2. What is Flynn Rider’s real name?
Answer: Eugene Fitzherbert

3. What weapon does Rapunzel use against Flynn when he climbs into the tower?
Answer: A frying pan

4. What did Flynn Rider steal from the castle?
Answer: The tiara that belonged to the lost princess

5. Who kidnapped Rapunzel from her castle when she was a baby?
Answer: Mother Gothel


Disclaimer: We are invited to Disney On Ice presents Magical Ice Festival. No monetary compensation was received. 

Thank you for visiting PeiPei.HaoHao. If you enjoy reading this post, do stay connected with us on Facebook!

No comments :

Post a Comment